Novinky

Toyota Corolla Sport: tohle je Auris pro Japonsko

Po výstavních premiérách v Evropě a Americe to možná trochu překvapí, ale první zemí, kde byl zahájen prodej nové generace pětidveřového aurisu, je Japonsko. Toyota mu tam říká Corolla Sport a asi nepřekvapí, že se po stránce vzhledu nijak neliší od verzí pro zbytek světa. Trošku zaskočí snad pouze tím, že ani na jedné oficiální fotce není větší střešní spoiler, který dostala americká verze Corolla XSE, ale může to samozřejmě být jen náhoda.

Corolla Sport se bude na domácím trhu nabízet s motorem 1.2 Turbo o výkonu 116 k a s točivým momentem 185 Nm, zpočátku bude k dispozici pouze s variátorem s deseti předvolenými stupni, od srpna přibude i šestistupňový manuál. Vyšší verze výbavy navíc půjde koupit i s pohonem všech kol. Co se hybridu týče, Toyota zatím zmiňuje pouze slabší systém, známý ze současného priusu, o výkonu 122 koní.

Fotografie dále ukazují speciální logo na přídi auta – stylizované C (jako Corolla, přirozeně 😉 ), klasické toyoťácké téčko najdete pouze na víku pátých dveří a na volantu. K vidění jsou také pěkné barevné kombinace čalounění interiéru, které zdůrazňují anatomické tvarování sedadel, je ovšem otázka, které z nich se objeví v nabídce v Evropě. Ta černo-červená by každopádně stála za hřích. 😉