Novinky

Mitsubishi Concept M.R.G.: bude takhle vypadat nový Colt?

Mitsubishi si už zřejmě začíná uvědomovat, že zaměřit se jen a pouze na crossovery není úplně nejlepší nápad, tedy přinejmenším v nižších automobilových třídách, takže už se (neoficiálně) mluví o návratu modelu Colt a Lancer, byť posledně jmenovaný model nejspíš půjde podobnou cestou, jako Nissan Qashqai. Subkompaktní colt by ale měl být klasickým zástupcem dané třídy, do značné míry využívající techniku Renaultu Clio a navíc by se měl stát nositelem těch hodnot, které v minulosti model Colt proslavily.

A právě na informace o možném návratu coltu reaguje designér Gábor Farkas studií Concept M.R.G. (jako Mirage). Ta využívá pro současné vozy tří diamantů typické rysy designérského směru “Robust & Ingenious”, kam patří masivní příď a vysoký ponton karoserie, auto ale přitom působí (i díky použití 17″ kol) docela dynamicky, aniž by k tomu byly potřeba nějaké velké stylistické výstřelky. Zajímavě se povedlo navrhnout také záď auta, která bývá u vozů této třídy často poněkud anonymní.

Došlo i na návrh interiéru, jenž je hranatý a minimalistický, jako bychom se vrátili k filozofii 80. let, aniž by uvnitř chybělo cokoli z dnes nezbytných prvků výbavy a nechybí ani stylistická návaznost na současný Eclipse Cross. Kabina by tak byla přehledná a pocitově i reálně prostorná a vzdušná. Když o tom tak přemýšlím – kdyby se Mitsubishi touto studií inspirovalo více, než trochu, nebylo by to vůbec špatné. 😉

3 komentáře: „Mitsubishi Concept M.R.G.: bude takhle vypadat nový Colt?

  • peknej hnus… aneb zkopirovat mazdu se nepovedlo…

    • Hele, já v tom asi Mazdu nikde nevidím. 😉

  • ne? tak se podivej na prvni fotku a porovnej s mazdou 3… resp. neco mezi stavajici a tim konceptem mozna. Ty svetla, jina maska… ale jako dost mi ji to pripomnelo na prvni pohled.

Komentáře nejsou povoleny.