Novinky

Honda Urban EV oceněna za design

Už je to dávno, co Honda získala nějaké designérské ocenění. Pokud mě paměť neklame, po ceně Red Dot pro Civic 8G v roce 2006 přišlo v roce 2008 stejné ocenění pro Accord Tourer 8G, ale když se podíváte, co všechno už tuhle cenu dostalo, je otázkou, jestli je to něco k chlubení. 😉

Teď ale Honda zase zabodovala – získala v rámci ankety Car Design Award, kterou vyhlašuje magazín Auto & Design, cenu Best Concept Car za studii elektromobilu Urban EV. A to je pro Hondu jistě velké povzbuzení, protože auto míří do sériové výroby a tento úspěch by mohl motivovat automobilku, aby do původních tvarů moc nezasahovala. Navíc se má za to, že Honda v podobném retrostylu v budoucnu vytvoří ještě další elektromobily, které by taktéž mohly být pozitivně přijaty veřejností.

Dvanáctičlenná porota, tvořená novináři z prestižních světových publikací, ocenila z mix retro a moderních prvků designu i v segmentu elektrombilů vítanou osobitost. Honda už v anketě Car Design Award v minulosti zvítězila, a to hned v prvním ročníku v roce 1984 s Civicem 3. generace.

5 komentářů: „Honda Urban EV oceněna za design

  • Nádherný moderno-retro e městský autíčko. Škoda jenom, že si to nebudeme moci dovolit. Protože ať je to sebelepší auto tak mega za to nedám ? Když vidím Nissan leaf za mega tak jenom kroutím hlavou kdo to za ty prachy kupuje. A tohle bude ještě dražší… Ovšem je to teda nádherné vozítko ??

    • Hmmm, Leaf fakt za 930 :-O , já myslel, že je pod 900k. Tak to je opravdu raketa. Urban EV bude menší, tak by nemuselo být dražší, ale třeba alespoň stejně drahé. 😀

  • Tak jasně, že to je super design, když to kopíruje to nejlepší auto všech dob v celém vesmíru 😉

    • Myslíš Civic 1G? 😀 😀

      • No, myslel jsem toho eurodrzka, ci jaxe mu to nekde rika 🙂

Komentáře nejsou povoleny.