Novinky

Toyota Supra v NASCAR nahradí Camry

Nedávné spekulace se potvrdily – Toyota bude od příští sezony v závodech NASCAR Xfinity Series soutěžit se speciálem Supra! Tedy přesněji řečeno se speciálem, vypadajícím trochu jako supra, samozřejmě, protože tahle auta nemají s produkčními vozy společné naprosto nic a jejich design je do značné míry limitován pravidly série. Supra tedy vystřídá závoďák Camry, s nímž se automobilka účastní NASCAR od roku 2007.

Vůz je společným dítkem designcentra Calty a severoamerické závodní divize TRD a veřejnosti jej představili jezdci Kyle Busch and Christopher Bell na okruhy Daytona, kde auto bude mít 16. února 2019 svou závodní premiéru. Supra má na co navazovat, Toyota Camry v Xfinity Series za 11 let získala dva tituly jezdců, čtyři tituly konstruktérů a připsala si poposud 142 vítězství v závodech, což není vůbec špatný výsledek v tomto donedávna čistě americkém odvětví motorsportu.

Speciál Toyota Camry mimochodem v NASCAR (společně s tundrou) zůstává i nadále, pojede v příštím roce NASCAR Cup Series.