Novinky

Liberty Walk Daihatsu Copen: kei GT-R

Japonský kei roadster Daihatsu Copen, jediný konkurent Hondy S660, si vzala na mušku tuningová firma Liberty Walk, známá svými extrémními bodykity a udělala z něj takový malý Nissan GT-R. Uvedla tak do života koncept, ukázaný poprvé v září loňského roku. Copen má povědomý tvar světlometů, nárazníku i masky chladiče, vyboulenou kapotu a nechybí dokonce ani známé logo.

Dravou příď doplňuje pro Liberty Walk typický widebody kit s mohutnými oblouky blatníků, límcová kola, zadní nárazník s difuzorem a dva páry koncovek výfuku. K tomu všem nechybí ani obří přítlačné křídlo. To, co už není na první pohled vidět, je sportovní podvozek Bilstein a diferenciál s omezenou svorností na přední, poháněné nápravě, pokud majitel zvolí verzi s pětistupňovým manuálem.

Je otázkou, jestli to 63 koní a 92 Nm, které dodává tříválcový motůrek o objemu 0,66 l vůbec potřebuje, ale nakonec – proč ne. 😉 Na druhou stranu mě opravdu zaráží, že tyhle pohonné jednotky v Japonsku snad nikdo neupravuje. Nebo že by se o tom jen oficiálně nemluvilo? Zajímavé je, že teď je v kei třídě nejen „GT-R“, ale také „NSX“. To z již zmíněné Hondy S660 dělá ta samá tuningová firma a na následující fotce za Daihatsu GT-R nenápadně vykukuje. To by mohla být zajímavá bitva. 🙂

2 komentáře: „Liberty Walk Daihatsu Copen: kei GT-R

  • hej to chci 😀 ale asi na to nemam :)) … 🙁

    • I s dovozem by ses myslím do mega vešel 😀

Komentáře nejsou povoleny.