Novinky

Příští Nissan GT-R bude nejrychlejší supersport na světě!

Nissan na Goodwood FOS přivezl vůz GT-R50 a při té příležitosti se šéfdesignér Alfonso Albaisa rozpovídal o budoucnosti tohoto modelu. Autocaru prozradil, že chystaná nová generace nebude mít s GT-R50 nic společného, nový bude jak design, tak technika, japonští stylisté si však dají záležet na tom, aby zůstaly zachovány pro aktuální GT-R charakteristické rysy, aby bylo na první pohled zřejmé, o jaký vůz se jedná. Něco málo o jeho budoucím vzhledu by měla prozradit studie 2020 Vision Concept z roku 2015.

Chystané GT-R zatím existuje pouze v podobě skic, finalizace vzhledu bude provedena až ve chvíli, kdy bude dokončen vývoj nové platformy a motoru, který už probíhá. Zajímavé však je, že Nissan už teď ví, že to bude „nejrychlejší supersport na světě“ a to bez ohledu na to, zda půjde o vůz s klasickým nebo hybridním pohonem. V tomto ohledu zůstává Albaisa tajemný, nicméně už v dost dlouhou dobu se hovoří o tom, že GT-R bude hybrid. Je ovšem otázkou, jestli se nechystá více verzí, jako je tomu u Porsche 911. Každopádně, jak vidno, sebevědomí japonské automobilce rozhodně nechybí. 😉

4 komentáře: „Příští Nissan GT-R bude nejrychlejší supersport na světě!

  • Hezky. Zo zadu evolucia HSC. Spredu to spati len ten novodoby znak nissanu

    • Dost výrazná evoluce HSC 😀

    • Když jsem vedle toho tenkrát v Tokiu stál, tak to fakt jako HSC nevypadalo. Kulatá světla má GT-R skoro odjakživa, takže spíš HSC by bylo rozvinutí prvků z GT-R než naopak.

      Tohle bylo naprosté monstrum, ne krásné, ale krásně brutální. 1000 koní pod kapotou žádná míra, ani tryskový motor by mě nepřekvapil. Jsem zvědav co (jestli vůbec něco) se z toho zachová.

      Jinak teda řeči o tom, že to bude nejrychlejší, co mi to jen připomíná? Aha, fail u aktuálního NSX. To bylo řečí a nakonec s tím Honda nikde nic oficiálního nepředvedla.

      • To si asi musíš s něčím plést. 😀 Honda tvrdila, že s NSX dokáže hodně řidičů být rychlých, slibovala dobrou dostupnost schopností. A pokud bude chtít něco předvádět, tak asi ideálně s NSX-R 🙂

Komentáře nejsou povoleny.