Novinky

Nissan Juke: nová generace už za pár měsíců

Nissan v poslední době dost mlžil ohledně budoucnosti crossoveru Juke. Některé zprávy tvrdily, že auto skončí a bude nahrazeno jednodušším typem Nissan Kicks, jiné zase slibovaly novou generaci, nesoucí původní označení Juke.  Teď ale už máme zcela jasno.

Nissan Juke Mk2 bude! A to už velmi brzy, podle Autocaru bude představen „během pár měsíců“ (takže možná už v říjnu v Paříži…) a výroba se rozjede zkraje roku 2019. Během podzimu mále podle šéfdesignéra Nissanu Alfonsa Albaisy očekávat koncept, jenž nastíní jeho budoucí podobu a prodkuční verze bude zřejmě představena počátkem příštího roku.

Albaisa slibuje, že juke bude mít opět vyzývavý design, podle některých dřívějších zpráv dokonce ještě výraznější, než současná generace, takže určitě nejsem sám, kdo novinku netrpělivě očekává. Pokud jde o techniku, měla by být zachována možnost pohonu všech kol, auto by mělo být vybaveno tříválcem 0,9 l a čtyřválcem 1,2 l, v obou případech samozřejmě s turbem a s výkony od 90 do 115 koní. O sportovnější verzi s výkonem kolem 180 koní se zatím nehovoří, ale učitě na ni později dojde také. 😉