Novinky

Mitsubishi Outlander 2019: podrobnější informace k faceliftu

Mitsubishi už v únoru oznámilo, že v rámci modelového roku 2019 dojde k modernizaci modelu Outlander PHEV. Vůz teď přichází do prodeje v Japonsku a s ním i kompletní přehled provedených změn. A není jich úplně málo. Poměrně významnou změnou prošel plug-in hybridní systém pohonu, což se v rámci faceliftů běžně nestává. Objem spalovacího motoru vzrostl na 2,4 l, má sice pouze 135 koní a 211 Nm, ale i přesto zajistí lepší pružnost v nízkých a středních otáčkách, což je pro SUV to nejdůležitější.

Přední elektromotor má nyní 60 kW a 137 Nm, zadní elektromotor 70 kW a 195 Nm, přičemž kapacita Li-Ion akumulátorů vzrostla na 13,8 kWh, což prodloužilo papírový dojezd na elektřinu na 65 km. Ale změny se netýkají jen pohonu. Outlander PHEV má mít zlepšené jízdní vlastnosti a to díky tužší karoserii a novým, větším tlumičům. Navrch došlo k přepracování elektrického posilovače řízení a samotné řízení je strmější.

Řidič a spolujezdec ocení nově tvarovaná sedadla i jejich nové čalounění s diamantovým motivem prošívání, navenek zase model 2019 potěší full-LED světlomety, pozměněnou maskou chladiče a novým střešním spoilerem. V nabídce přibyla možnost volby jízdních režimů Snow a Sport a funkce 4WD Lock byla přenastavena pro lepší průchodnost cest se špatným povrchem. Do Evropy by se Outlander PHEV měl dostat v listopadu. Ceny tím pádem ještě nejsou známy, ale levnější, než dosavadní provedení za 1,3 milionu novinka rozhodně nebude.