Novinky

Mazda: sporťák s rotačním motorem má šanci

Mazda nedávno potvrdila, že se do nabídky vrátí Wankelův motor, ale pouze jako generátor (range extender) pro elektromobily, což není úplně informace, kterou by příznivci značky přijali s nadšením. Teď ale zase na sportovní vůz s rotačním motorem opět přišla řeč.

Viceprezident Mazdy Europe pro komunikaci Wojciech Halarewicz v rozhovoru pro PistonHeads naznačil, že možnost sporťáku s rotačním motorem je zase o něco reálnější a to díky vývoji prvního elektromobilu značky, který je očekáván v roce 2020.

Ne, nechápejte to špatně… Nejde prý o to, že by Mazda zvažovala elektrický sporťák, do něhož by pro formu dala rotační generátor. Halarewicz si sice uvědomuje důležitost elektromobilů pro období po roce 2020 i potřebu vyčlenění finančních prostředků na jejich vývoj, ale zároveň je toho názoru, že spalovací motory stále budou hrát významnou roli a mít v nabídce topmodel s rotačním motorem je něco, co by si velmi přál. A jeho kolegové údajně také…

Proto je důležité, aby u Mazdy pokračoval růst prodejů a běžné modely ty umožnily získat dostatek prostředků pro vznik takového modelu. Platí tedy víceméně to samé, co doposud, tedy že oficiálně není nic potvrzeno, ale pokud vrcholní manažeři automobilky pouští do éteru podobné zprávy, je to nepochybně dobré znamení.