Novinky

Nissan potvrdil vývoj nového modelu Z!

Konec spekulací, dohadů a fám – Senior Vice President pro Global Design Alfonso Albaisa oficiálně potvrdil, že Nissan pracuje na nové generaci sportovního modelu Z. Konkrétně Alfonso sám se nyní intenzivně věnuje jeho designu. Přiznal také, že je kvůli tomu pod velkým tlakem, protože si uvědomuje důležitost tohoto sporťáku jak pro Nissan jako takový, tak pro komunitů entuziastů.

Jaký design můžeme očekávat, je teď samozřejmě velkou neznámou a Albaisa nebyl nijak konkrétní. Doposud pracoval na konceptech Infiniti Prototype 9 a Q Inspiration, z toho však nelze odvozovat v tuto chvíli naprosto nic. Dokonceš panuje i nejistota ohledně jeho směřování, původně se hovořilo o možnosti, že se nástupce 370Z zmenší, nejnovější zprávy však tvrdí pravý opak, což by měla být reakce Nissanu na úspěch přerostlých amerických pony cars. A co si budeme namlouvat, pro jakékoli sportovní kupé je USA nejdůležitějším trhem.

Je však jasné, že Nissan s novým Z nespěchá, lze předpokládat, že se bude prodávat nejdříve v roce 2020, ovšem v říjnu 2019 v Tokiu bychom mohli vidět jeho prototyp nebo přinejmenším koncept. Příští rok totiž Nissan Z slaví padesátiny.