Novinky

Honda NSX: recall kvůli nádrži a světlu

Svolávací akce se nevyhýbají ani supersportovním automobilům a o panenství přichází nyní i doposud bezproblémová Honda/Acura NSX. Honda vyhlásila hned dva recally, týkající se dvou různých problémů. Tím závažnějším je svolávací akce na některé exempláře NSX MY2017/MY2018, u nichž mohou být nesprávně namontovány hadice, spojující pravou a levou palivovou nádrž, což může postupem času vést k úniku paliva. Dotčeným automobilům budou vyměněny kompletně celé nádrže včetně palivových hadic.

Druhý problém stihl NSX modelového roku 2017 – třetí brzdové světlo může mít časem tendenci ke zkratu, což by způsobilo spálení pojistek a následně nefunkčnost všech brzdových světel. To může vést k dopravní nehodě, minimálně do chvíle, kdy dojde k vypnutí motoru. Poté už kvůli chybové hlášce totiž systém nedovolí vozu nastartovat a je nutné jej nechat odtáhnout. Třetí brzdové světlo bude zákazníkům zdarma vyměněno.

2 komentáře: „Honda NSX: recall kvůli nádrži a světlu

  • Kvůli chybě motoru nemožnost nastartovat vůz, to se mi zdá být trochu přehnané.. Rozumím, že se Honda bojí práv Amerických občanů a možnosti nechat se žalovat takřka vůči čemukoliv.
    Nesvítí „žárovka“ tak se nechám odtáhnout, investice do businessu v odtahové dopravě bude v budoucnu lukrativní záležitostí.

    • Mamut: napadlo mě to stejné, ale zkus si představit, že autu před tebou nesvítí brzdovky. Přijde mi sice taky ujeté, že kvůli tomu nenastartuješ, na straně druhé, dovedu pochopit, že při dementním US soudním systému se ukáže, že za to, že do stojícího auta narazila slepice s SUV může automobilka. Má přece prachy a viník musí být někdo jiný než slepice a musí být solventní.

      Američani dotáhli koncept osobní nezodpovědnosti zatím nejdál a každý se kryje, jak může, aby nějaký aktivní geront v taláru neposlal za katr a/nebo do bankrotu právě jeho.

Komentáře nejsou povoleny.