Novinky

Lexus UX F? Jedině s hybridem

V těchto dnech se evropská média osobně seznamují s novým crossoverem Lexus UX a jak už to na takových prezentacích bývá, občas se někdo dozví i něco navíc. 😉 Britský WhichCar? vyzpovídal šéfinženýra projektu UX a současně výkonného viceprezidenta Lexusu Chiku Kako a řeč přišla i na sportovní verzi tohoto modelu.

V prémiové třídě dnes patří k bontonu, mít u každého modelu nějakou ostrou verzi (popřípadě dvě), SUV modely nevyjímaje. A model UX by, vzhledem ke své velikosti, byl skvělým adeptem na verzi F. Kako-san sice přiznal, že Lexus ještě o této variantě nerozhodl, ovšem podle jeho slov má „UX s hardcore hybridním pohonem potenciál“.

Ano, s hybridním. Již dříve se objevily zprávy, že by celá sportovní pod-značka F mohla přejít na hybridní systémy a rozhovor s Kakem tyto informace nepřímo potvrzuje. Top manažer Lexusu nicméně podotkl, že nejde jen o to, takový model vyvinout a vyrobit, ale musí jít o vůz, který si lidé opravdu v této specifikaci oblíbí. To by ale v případě loajálních zákazníků značky určitě nebyl problém. 😉

Stávající hybridní specifikace Lexusu UX nemá žádné sportovní ambice ani potenciál, atmosférický dvoulitr v kombinaci s párem elektromotorů dává výkon 177 koní a 204 Nm, zatímco sportovní crossovery německých značek atakují hranici 400 koní.