Novinky

Honda S2000 Concept JonSibal: tradiční tvary, současné rysy

Víte, kde bych chtěl jednou být? Na nějaké strategické poradě vedení Hondy, zaměřené na budování image a celkové směřování značky. Zajímalo by mě totiž, jakým způsobem probíhá debata o tom, kolik a jakých sportovních a sportovně laděných modelů by značka se sportovními geny měla v nabídce mít, jaká jsou pro a proti. Vypadá to totiž, že jediný, kdo si myslí, že stačí nabízet cenově nedostupné NSX a k němu Civic Type R (plus pár různých „soft-sporťáků“), je právě vedení automobilky. Přitom ještě vloni to vypadalo nadějně, to když se porůznu objevovaly různé náznaky, že se chystá něco jako nástupce modelu S2000, z něhož se však vyklubal jen projekt Sport Vision GT pro hru Gran Turismo Sport. A Honda v reakci na velké rozčarování veřejnosti přiznala, že o ničem takovém neuvažuje, jakkoli nevylučuje, že by k tomu třeba možná někdy v budoucnu dojít mohlo.

To ale nebrání různým nezávislým designérům, aby se nad návratem jedné z ikon japonského autoprůmyslu čas od času zamysleli. Jako třeba teď jeden z nejznámějších tvůrců automobilových renderů Jon Sibal. Ten vytvořil koncept S2000, u něhož zachoval charakteristické rysy původního modelu, ale zvýraznil blatníky, přidal pár prolisů, výdechů a především přepracoval příď ve stylu supersportovního NSX. Nevím sice, proč zrovna NSX, když by takový vůz měl doplnit spíš portfolio Hondy a podpořit jejich aktuální filozofii designu, ale výsledek vypadá parádně. Škoda, že není k dispozici více obrázků…

3 komentáře: „Honda S2000 Concept JonSibal: tradiční tvary, současné rysy

  • Myslím, že překonat design původní S2K bude opravdu těžké ale třeba Mazda to zvládla s MX5 bravurně. Toto mohl kdysi být možná facelift, nikoliv ale nový model.

    • Mohl by to být s klidem nový model, stejně jako v případě první a druhé generace BMW Z4 nebo Porsche Boxster. Původní tvary S2000 jsou naprosto nadčasové.

      • Ale aj tak dizajnovo 2012-13 alebo cas kedy sa predstavil 1. koncept NSX 2.gen

Komentáře nejsou povoleny.