Novinky

Subaru WRX Raiu: nová speciální edice

Automobilka Subaru každou chvíli láká k pořízení sportovního sedanu WRX nějakou speciální edicí, většina z nich ale končí v Japonsku, popřípadě ve Velké Británii. Teď tu máme ale jednu menší změnu – novinka WRX Raiu je pro změnu k dispozici pouze v Kanadě, takže zas nic… 😉 Ale pojďme se alespoň podívat, na co Plejády lákají v zemi javorového listu.

V první řadě je potřeba si udělat jasno ve jméně. V japonštině jde o výraz pro bouřku a také karoserie má barvu plechového nebe – bylo použito dnes populární Cool Grey Khaki, kterou nese i limitka Series.Gray. Tu doplňují černá zrcátka, loga, žraločí ploutev na střeše, kola a spodní bodykit od divize STI.

Standardem jsou semišová sedadla Recaro, přední brzdové destičku Jurid, červené třmeny, zkrácené řazení, a audiosystém Harman-Kardon. Dvoulitrový boxer zůstává na svých 272 koních a 350 Nm, spárovaný je se šestistupňovým manuálem.

Subaru má v Kanadě 93 dealerů a mezi ně se rozdělí pouhých 100 aut a exkluzivitu nad rámec výchozí verze výbavy Sport-Tech RS si automobilka cení na necelých 45 tisíc korun, což vypadá lákavě.