Novinky

Suzuki Swift Sport Kuhl Racing: rozběsněný hlodavec

Současná generace „swiště“ už možná není tak cool, jako ta z poloviny minulé dekády, často označovaná jako japonské Mini, ale ostrá varianta Swift Sport je naprosto jednoznačně nejdravěji vyhlížejícím swiftem v historii této modelové řady. Jenže japonské tuningové firmě Kuhl Racing to nestačí a vytvořila pro něj skutečně působivý bodykit.

Auto dostalo splitter předního nárazníku, nástavce prahů a zadního nárazníku, vše v zajímavé kombinaci barvy auta a černé imitace karbonu. Upravena byla i maska chladiče, do níž se nastěhovalo logo tuningové firmy, změněny byly domečky mlhovek, nad zadním oknem se objevil střešní spoiler větších rozměrů a na předních světlometech decentní mračítka.

Kuhl Racing auto postavil na blíže nespecifikovaný snížený sportovní podvozek a tmavá šestipaprsková kola s racingovým designem. Nový je i zadní díl výfuku včetně koncovek výfuků. Celé to vyjde na 74 tisíc korun bez daně (a případně dopravy a cla).

Na motor se u Kuhl Racing nesahalo, takže čtyřválec 1.4 BoosterJet zůstává na 140 koních na 230 Nm, což je ale při váze těsně pod tunu určitě dostatečně početné stádečko, koneckonců standardní Swift Sport umí stovku za 8,1 s a rozběsní se na 209 km/h.