Novinky

Toyota zvažuje hybridní hot-hatch Corolla GRMN

Informace o tom že by přicházející generace modelu Corolla mohla zase mít ostrou sportovní verzi, se objevila prakticky současně s ukázáním prvních fotek, sama Toyota začala cosi naznačovat už v dubnu a v létě vyplavaly na hladinu zprávy, že by Corolla/(Auris) GRMN mohla mít hybridní pohon.

Aktuální informace tedy zdánlivě není nová, ale objevilo se pár upřesňujících informací, které by vás mohly zajímat. V první řadě šéf evropské Toyoty Johan van Zyl řekl Autocaru, že „zařazením hybridu s dvoulitrem do nabídky přichází vzrušení, potřebná technika už tu je a nyní pouze stačí ji vyladit.“ Neznamená to samozřejmě v tuto chvíli žádné oficiální potvrzení, ale když už takto hovoří další z top manažerů automobilky, určitou váhu už to má.

Zákulisní informace (bohužel z neznámého zdroje) přímo z Japonska pak naznačují, že by měl být skutečně použitý stávající dvoulitrový hybrid, jenž pro účely verze GRMN dostane turbodmychadlo a výkonově se zařadí někam po bok Golfu GTI, měl by totiž disponovat cca 250 koňmi. Tak doufejme, že to klapne, druhý japonský kompaktní hot-hatch na trhu by rozhodně neuškodil…