Novinky

Lexus testuje LFA s widebody kitem!

Špionážní fotografové teď zachytili na severní smyčce Nürburgringu něco opravdu nečekaného – supersport Lexus LFA s kamuflovanými, rozšířenými předními i zadními blatníky a spoustou krabiček a přísavek v interiéru! A to je opravdu záhada. Výroba Lexusu LFA skončila už v roce 2012, takže by případná další verze nebo speciální edice nedávala smysl. Slouží snad auto jako mula pro chystaný nový supersport? Lexus nástupce LFA sice nevyloučil, ale ani na něj ani v nejmenším nespěchá, zvlášť když v současnosti více než dobře plní roli imageového modelu kupé LC, jenž má téměř celý modelový cyklus ještě před sebou.

Objevují se názory, že by se na tomto LFA mohly testovat závodní pneumatiky, ale tento model už dnes těžko bude sloužit jako základ pro nějaký okruhový speciál, momentálně dává smysl právě LC. Ale je docela dobře možné, že se v karoserii LFA ukrývají komponenty zavěšení pro chystaný hypersport Gazoo Racing Super Sport., případně se pro něj mohou vybírat nejvhodnější kombinace ráfků a pneumatik. Je to prostě záhada. 😉 Snímky muly si můžete prohlédnout třeba na webu motor1.

Mimochodem – podobně tajemný testovací program vloni probíhal i u Mazdy, tam se ale nejspíš potajmu skutečně pracuje na novém modelu řady RX…