Novinky

Smart Intersection: Hondy uvidí za roh

Honda vyvíjí systém, jenž má udělat křizovatky ve městech bezpečnější. Právě v těchto místech dochází ke 40 % všech dopravních nehod, které mají na svědomí 20 % všech úmrtí v dopravě (35.000 ročně – údaje, platné v USA). Honda ve spolupráci s městem Marysville vytvořila systém, jenž by měl pomoci tyto kolize minimalizovat.

Honda Smart Intersection je založena na komunikační technologii V2X (vehicle-to-everything) a nespoléhá se tak jen na senzory v autě, ale využívá i data z kamer na křižovatkách a za pomoci softwaru k rozpoznávání objektů. Díky tomu řidič hondy „uvidí“ skrz budovy a zdi.

V praxi to funguje tak, že se řidiči v případě, že se zpoza rohu blíží nějaké vozidlo (nebo chodec), ukáže na head-up displeji příslušná ikona a řidič je tak varován před případným rizikem. V blízké budoucnosti se tak možná dočkáme bezpečnějších křižovatek (i u nás 😉 ).

 

Jeden myslel na “Smart Intersection: Hondy uvidí za roh

  • no to bude vyzadovat slusnyho velkyho bratra, kterej obraz z kamer zpracuje a posle defakto okamzite do auta… do vsech aut. Potece hodne dat.

Komentáře nejsou povoleny.