Novinky

Mazda 3 (2019): už víme, jak bude vypadat! Co zbylo z Kai?

Předpokládám, že všichni drželi Mazdě (a tím pádem i nám všem) palce, aby automobilka přivedla na svět novou trojku, co nejvíce podobnou studii Kai, i když bylo zřejmé, že to vzhledem k jeho proporcím nebude snadné. A teď se na internetu se objevily (údajně oficiální) nákresy nové generace modelu Mazda 3 v karosářské verzi sedan!

Nákresy bohužel nemají formu těch patentových, které odhalují kromě hlavních linií i plochy, v tomto případě tu máme pouze znázorněny hlavní linky, což celkové vnímání může ovlivnit, ale prozatím to vypadá, že toho z kai zbylo méně, než mohlo…

Nová Mazda 3 má konvenčnější, „banánové“ přední světlomety ve stylu Alfy Giulia a výrazně menší masku, zůstal však zachován tvar spodního nasávacího otvoru. Jak moc klenuté budou blatníky, zatím opravdu těžko soudit, boční prosklení (minimálně tedy u sedanu) nemá výraznou „hokejku“ studie, ale zakončení ve stylu BMW. Záď vozu pak nemá z konceptu vůbec nic, ale to není až tak překvapivé, vzhledem k tomu, že jde o sedan.

K dispozici je i nákres interiéru, bohužel ani zde nenajdeme moc společných rysů. Zachováno zůstalo řešení kapličky, obklopené výdechy ventilace, evokující trošku Hondu S2000, ve vododorovné liště se ukrývají výdechy ventilace a jisté rysy studie nese i volant. Místo displeje v palubní desce dojde opět na tablet, zaražený do jejího středu, středový tunel i výplně dveří jsou řešeny jinak.

Vůbec nepochybuji, že nová Mazda 3 bude krásné auto, určitě jeden z nejhezčích kompaktů, ale Kai asi bylo přece jen příliš vzdálené možné realitě. S konrčným soudem ale bude ještě lepší počkat, až se ukáže v celé kráse pětidveřová trojka. 😉

 

Jeden myslel na “Mazda 3 (2019): už víme, jak bude vypadat! Co zbylo z Kai?

Komentáře nejsou povoleny.