Novinky

Nové Mitsubishi Mirage už příští rok. Bude to také crossover?

Automobilka Mitsubishi zatím velmi úspěšně mění zavedené konvenční modely v crossovery všeho druhu …nebo chcete-li recykluje známá jména pro nové, koncepčně úplně jiné modely. Už nějaký čas se však spekuluje, že minimálně jeden vůz by měl zůstat takový, jak jsme ho léta znali – subkompaktní model Colt by se měl vrátit jako sportovně laděný hatchback a vystřídat nepříliš úspěšný mirage.

Ale Tři diamanty se jména Mirage nehodlají vzdát, pokud tedy můžeme věřit informacím japonského automagazínu Response. Nová generace, která by se měla představit už v roce 2019, by se však měla proměnit podle současné filozofie Mitsubishi – bude delší, širší a vyšší a stane se z něj malý crossover, využívající do značné míry techniku vozů Nissan Juke a Renault Captur nové generace. Protože má uskupení těchto tří značek v tomto segmentu už dva zástupce, je otázkou, jak se bude mirage lišit, aby na sobě auta nekanibalizovala a zaplnila co nejširší část trhu. Vzhledem k tomu, že Eclipse Cross není žádný obr, lze očekávat, že i mirage bude o něco menší, než nové generace nissanu a renaultu.

Klíčovou motorizací pro mirage by podle response.jp měl být přeplňovaný motor 0,9 l o výkonu 95 koní, dostat by ale měl později také zatím blíže neurčenou hybridní verzi.