Novinky

Toyota 2000GT: kdyby supra nestačila

Toyota pochopitelně už několik měsíců žije přípravami na oficiální světovou premiéru sportovního kupé Supra a příznivci značky už také s napětím očekávají, kdy a v jaké formě se objeví slibovaný třetí sporťák. Jestli to nakonec klapne, bude to působivý počin, takové potrfolio neměla žádná japonská značka už dlouhá léta.

Ale u Toyoty by toho bylo ještě víc, co by stálo za opětovné oživení. Nedávno se na webu behance.net objevily rendery moderní podoby modelu 2000GT, vytvořené nezávislým designérem z Taiwanu. Sportovní kupé z druhé poloviny 60. let se určitě nepřevádí do současného designérského stylu snadno, pokud chceme, aby vzniklo něco jinho, než replika, ale v tomto případě se to povedlo.

Základní silueta a proporce naznačují inspiraci érou šedesátek, nechybí vyboulené blatníky, ani klasické řešení zadní části střechy včetně zakončení bočního prosklení, přímo na 2000GT pak odkazují přední světlomety i zadní svítilny s technikou LED. Jediné, co chybí, jsou mrkačky. 😉 Ano, bylo by krásné, kdyby Toyota vrátila na silnice i luxusní gétéčko, ale buďme realisté. 🙂