Novinky

Speedline Type 2013C: ikonická kola pro Subaru Impreza se vrací

Když se řekne modré rallyové auto se zlatými koly, asi těžko se vám vybaví něco jiného, než Subaru Impreza WRC. Méně lidí (samozřejmě mimo dobře informovanou komunitu Subaru 😉 ) ale už asi ví, že ty zlaté ráfky, které se původně v devadesátých letech na japonských závoďácích objevily, jsou kola Speedline Type 2013C, které se už dobře dvacet let nevyrábí. To ale teď už neplatí, firma Speedline Corse oznámila, že vrací šestipaprsková Type 2013C do nabídky!

K výrobě jsou použity původní nástroje a formy, avšak nové techniky lití a materiály, takže jde o naprosto moderní kola s tradičním designem, což zajistí jejich prvotřídní vlastnosti. V nabídce je zatím pouze specifikace 8 x 18″ s roztečí 5 x 100 mm, ale nabídka se bude postupně rozšiřovat. Subaru Impreza samozřejmě nebylo jediné auto, které na Speedline Type 2013C závodilo, využívaly je mimo jiné vozy Toyota Corolla WRC, BMW M3 nebo speciály dvoulitrové specifikace World Rally Cup Renault Megane Coupe nebo Peugeot 306 Maxi. Speedline vyrobí reedici kol také ve specifikacích ostatních známých aut, která je v minulosti využívala.

Speedline Type 2013C se budou nabízet v závodních i silničních specifikacích, přičemž první dostupné kolo pro imprezu přijde na 303 euro bez daně.