Novinky

Subaru vyvíjí nový hot-hatch a půjde s ním do WRC!

Vzpomínáte ještě, jak se říkalo, že se Subaru Impreza WRX STI v této (už pomalu odcházející) generaci přejmenuje na Subaru WRX STI, protože už půjde o samostatný model, který nebude mít s imprezou už mnoho společného? Nestalo se tak (myslím tu techniku 😉 ), ale vypadá to, že nové STI už daný slib splní.

Nová generace modelu Impreza zřejmě zase povyroste, jenže Subaru chce zachovat původního ducha WRX STI, alespoň to tvrdí japonský autoweb Response. Podle něj Plejády vyvíjí nový, samostatný hot-hatch WRX STI, než bude mít zhruba rozměry dnešních subkompaktů, jako je Toyota Yaris (respektive Ford Fiesta nebo VW Polo) …a tedy imprezy před deseti, patnácti lety.

Jeho design by měl opravdu vycházet z konceptu Viziv Performance a co víc, od sezony 2020 by se s novým, menším STI mělo Subaru vrátit do WRC! Myšlence je prý nakloněn i šéf Toyoty Akio Toyoda, jenž Subaru podporuje v myšlence měření sil s Yarisem WRC. V tuto chvíli se zdá vstup do sezony 2020 jako příliš optimistický, nemůžeme však vědět, jak intenzivně a kde se nový závodní speciál vyvíjí nebo v nejbližší době vyvíjet bude.