Novinky

TC380: Subaru WRX STI se rozloučí opravdovým monstrem!

Subaru chystá prý na konec kariéry současného WRX STI opravdu zběsilou záležitost – měla by se jmenovat TC380 a to rozhodně nikoli náhodou. Číslo označuje výkon v koních, získaný z výrazně upraveného dvoulitrového boxeru, přičemž nad celým projektem dohlíží bývalý jezdec WRC Toshihiro Arai. Motor by měl dostat mimo jiné turbo kit GT III RS Sport, spoustu komponentů HKS, průchodnější katalyzátor nebo rezonátor Super Turbo, zatímco Arai Motorsport dodá vzduchový filtr RQA.

Mezi další modifikace bude podle magazínu The Drive patřit třeba karbonový bodykit, závodní sedadla Recaro,  nebo rozpěra předního zavěšení Arai Motorsport, buďte si ale jistí, že to nebudou jediné úpravy. Jak asi tušíte, auto bude určeno pouze pro japonský trh, kde by mělo stát kolem pěti milionů jenů, což představuje nárůst ceny cca 25 % oproti standardu. A to se mi moc nezdá, obdobně je naceněna v Česku STI Final Edition, která nemá ani zdaleka tolik modifikací.

Ovšem bez ohledu na to, kolik auto nakonec bude stát, je jasné, že ten, kdo si jej koupí, bude mít jednou poklad, má totiž vzniknout pouze 50 exemplářů, což z něj udělá vyloženě sběratelskou záležitost, naprostá většina z nich nejspíš okruh ani silnice uvidí tak maximálně z přívěsu. Kdy by mělo být auto představeno světu, zatím není známo, moc dlouho to ale asi trvat nebude.

 

2 komentáře: „TC380: Subaru WRX STI se rozloučí opravdovým monstrem!

  • Takové auto v serii 50ks za mega je skoro zadarmo.

    • Obávám se právě, že ten odhad ceny není úplně realistický. 😉

Komentáře nejsou povoleny.