Novinky

Toyota Hilux GR Sport: pick-up od Gazoo

Věřte nebo ne, závodní divize a sportovní značky Toyoty Gazoo Racing připravila úpravu i pro pick-up Hilux – a není to žádný koncept, ale produkční model! Verzi Hilux GR Sport představila předevčírem na autosalonu v brazilském Sao Paulu a právě tento vůz bude první gazoo, které se na tamním trhu bude prodávat. Inu, Brazilci mají trošku jiné potřeby, než řidiči v jiných částech světa. 😉

Auto dostalo kromě jasně viditelných polepů v barvách Gazoo také speciální masku chladiče s velkým nápisem Toyota, nástavce blatníků, prahové nášlapy, speciální zadní rám, zástěrky, LED mlhovky a exkluzivní 17″ kola v kombinaci černé a stříbrné barvy. V interiéru najdeme černou kůží čalouněná sedadla s kontrastními červenými švy a logy GR, startovací tlačítko Gazoo, plaketu s pořadovým číslem, koberečky, ale třeba i přepracovaný přístrojový štít.

Co je ale u GR Sport asi nejdůležitější, auto je vybaveno tužšími předními pružinami a novými tlumiči. Přepracováno bylo také řízení, které by mělo poskytnout „lineárnější a progresivnější odezvu“. Čtyřválcový turbodiesel o objemu 2,8 l má výkon 177 koní a točivý moment 450 Nm, poháněna jsou prostřednictvím šestistupňového automatu všechna čtyři kola. Hilux GR Sport bude nabízen od počátku příštího roku ve třech barvách karoserie (bílá, černá a červená) a Brazilcům bude k dispozici 420 exemplářů.