Novinky

SEMA 2018: Honda Ridgeline – mám malý stan…

Kempování se sice ujalo především v Evropě, ale má samozřejmě své vyznavače i za Velkou louží. A ty Honda letos na aftermarketové výstavě SEMA inspirovala konceptem pick-upu Ridgeline, uzpůsobeného právě k pobytu mimo civilizaci. A když už se v Americe vydáte do přírody, není vůbec vyloučené, že vás něco sežere. Proto má ridge stanovou nástavbu Roof Nest nad ložnou plochou, kam se dostanete jen po žebříku (a ví to i grizzly?).

Na zahrádce našla své místo plnohodnotná rezerva a tichý benzinový generátor Honda EU 2200i, jenž zvládne dobíjet všechny běžné drobné domácí (a cestovní) spotřebiče, pick-up si s sebou ale veze také rezervní kanystry s benzinem a podložku na vyproštění z písku nebo bahna, pokud by se náhodou sofistikovaný systém pohonu všech kol i-VTM4 (obdoba SH-AWD od Acury) v kombinaci s terénními pneumatikami BFGoodrich přece jen dostal do nějakých potíží.

Honda navrch auto ještě vybavila dcentními polepy a za zmínku stojí i povedený design sedmnáctipalcových kol od značky XD Series. Jak už bylo řečeno, je to jen studie, ale vzhledem k tomu, že je poskládaná z existujících komponentů, není problém si přesně takové auto sestavit také. Jen sem ještě dotáhnout z Ameriky ten honďácký pick-up. 😉