Novinky

SEMA 2018: Toyota GT 86 Rocket Bunny vypadá na 400 koní

Toyota na letošním veletrhu SEMA, to nebyl jen oficiální stánek značky, kde se mimo jiné objevily laděné corolly, automobilový robotický pizzař nebo outdoorová hračka Kevina Costnera. Kupé 86 si vybral k prezentaci také výrobce kol Forgestar a sáhl (mimo jiné) po dramaticky vyhlížejícím kitu Rocket Bunny V2. Toyota 86 V2 je s jeho pomocí opravdu hodně rozkročená a sada zahrnuje nejen nástavce blatníků a prahů, ale také přední a zadní nárazník.

Na tom předním jsou navíc denní LED GReddy a karbonový spoiler a lip APR. Z uhlíkového kompozitu je také kapota s výraznými výdechy a na zádi nějak nevím, na co se dívat dřív – na obří difuzor, nebo snad jedno ze dvou křídel? Popřípadě hned šest karbonových spoilerů či pár obřích koncovek výfuku GReddy?  Z profilu zaujmou zajímavě pojaté karbonové ofuky a samozřejmě devatenáctipalcová kovaná kola Forgestar F14 s výrazně konkávními paprsky, široká vpředu 9,5 a vzadu 11″. Celý komplet pak doplňuje ještě povedená grafika.

Ladilo se i pod kapotou, ale bez nějakého zásadního dopadu na parametry motoru. Auto dostalo sání HKS, chladič oleje Cusco, od Mishimoto pochází chladič, nádržka na kapalinu, sahara a příslušné hadice. Cusco dodalo také sportovní podvozek, rozpěru diferenciálu, zadních  a předních tlumičů a tyče řízení. Sériové sedačky nahradily semišové Braum Elite a přibyly dekory z hliníku a karbonu a části interiéru potažené alcantarou.