Novinky

Subaru WRX: prodává se stunt-car z filmu Baby Driver

Nevím, jestli znáte nebo jste viděli film Baby Driver (2017) ale asi byste měli (já ho zatím také neznám, přiznávám se 😉 ), prý v něm jsou skvělé kaskadérské záběry, doprovázené perfektní hudbou, nicméně zajímat by vás (nás 😉 ) měl už proto, že se v něm objevilo červené Subaru WRX.

Tedy ve skutečnosti jich bylo šest identických, použitých pro natáčení kaskadérských záběrů a postupně se prodávají, své nové majitele už mají tři z nich, letos na jaře šlo do aukce třetí. Nyní se do dražby Live Auctioneers chystá další, není přitom zřejmé, zda jde o jedno z těch již prodaných, nebo se producenti zbavují dalšího kousku.

Tenhle kousek  je již poměrně těžká ojetina, má nalítáno 251.771 km, nemalé množství z nic bokem 😉 a akuční síň odhaduje, že by se měl prodat někde mezi 20-25 tisíc dolary, tedy mezi 460-575 tisíci korunami. Jen pro osvěžení paměti – firma All Pro Subaru auta, pořízená už s poměrně vysokým nájezdem, vybavila mimo jiné řadou komponentů STI, samosvorem Cusco, hydraulickou ruční brzdou, předním diferenciálem OS Giken, spojkou Exedy Stage 1 nebo kovanými písty CP. To z na pohled obyčejného WRX dělá docela zajímavého sleepera.