Novinky

Mitsubishi bude mít zase dvě „normální“ auta. Uhodnete která?

Sláva, Mitsubishi se vzpamatovalo! Poté, co de facto zlikvidovalo klasická auta a přeorientovalo se na SUV, si uvědomilo, že sice působí v části trhu s obrovským růstovým potenciálem, ale současně nechává konkurenci trh o velikosti 40-50 milionů aut ročně. A to je jedním z důvodů, proč se podle australského magazínu GoAuto do nabídky vrátí i normální auta.

Tedy vrátí se vlastně pouze jedno, to druhé stále v prodeji je a dostane pouze plnoodnotného nástupce. Řeč je o malém hatchbacku Mirage, jehož vývoj už podle slov viceprezidenta značky pro produktovou strategii Vincenta Cobee započal, jakkoli je teprve v rané fázi. To znamená, že ho můžeme očekávat za přibližně dva roky a to pravděpodobně na platformě Renault-Nissan CMF-B. Jestli se bude jmenovat Mirage nebo Colt není zatím jisté, není ani vyloučeno, že měly pravdu nedávné informace, že colt bude nové mirage a z mirage bude malý crossover.

Tento vůz je pro Mitsubishi důležitý, protože ke značce přivádí nové, mladé zákazníky (totéž říká mimochodem o modelu Aygo i Toyota). A zřejmě ze stejného důvodu se vrátí i …Lancer!!! Cobee sice neprozradil časový plán, ale je zřejmě, že se vrátí až někdy po generační výměně mirage, takže …zadlouho. Jeho vývoj podle všeho ještě nezačal, měl by však využívat alianční platformu  CMF-C. Existuje tedy určitá šance, že bychom se zase mohli dočkat skutečného modelu Evolution, i když konkurent STI už to nebude.