Novinky

Honda Passport: první teaser nového SUV. Bude to off-road?

Honda po 16 letech vrací do portfolia modelů SUV s označením Passport. Jedná se reakci na zvyšující se popularitu SUV a teaserové video, které automobilka před světovou premiérou na autosalonu v Los Angeles uvolnila, naznačuje, že Honda nechce jen vyplnit mezeru mezi modely CR-V a Pilot, ale mělo by mít výrazně „off-roadovější“, drsnější charakter než Pilot, z něhož vychází. To by mělo ke značce přilákat zájemce o purističtější SUV, kteří doposud nakupovali u konkurence.

Honda již dříve oznámila, že passport bude využívat techniku pilotu, a to zřejmě včetně motoru V6 3.5, ale půjde o menší, pětimístné auto. Nyní tedy vyplouvá na povrch, že se bude jednat o vůz, schopný jak běžného, každodenního dojíždění, tak víkendových cest za dobrodružstvím. Doufejme tedy, že této filozofii bude odpovídat i drsný a hranatý design, který je nakonec stejně tím nejdůležitějším faktorem, rozhodujícím o koupi. A zrovna tohle teaserové video ani fotka moc neodhaluje. 😉

Po premiéře koncem listopadu bude pilot z produkce továrny v Alabamě uveden na americký trh hned zkraje příštího roku. A asi je nám všem jasné, že nebude určený pro Evropu.

3 komentáře: „Honda Passport: první teaser nového SUV. Bude to off-road?

  • chtelo by to neco poradnyho… CRV vymeklo. Jedinej offroad je ted tak Ridgeline, HRV nevim ceho je schopny. Chtelo by to konkurovat vecem jak Tundra.

    • Stále se to posouvá od terénu směrem k silnici, což je pochopitelné, ( i když nové CR-V šlo zase se světlostí nahoru a má i slušnou čtyřkolku) takže drsnější auto ve stylu původního CR-V je vítané.

      • chtelo by to zejmena neco, co ma naky kg na kouli 😀 a ne naky trapny 2T jako ma ridgeline / pilot 😀

Komentáře nejsou povoleny.