Novinky

Toyota Corolla Sedan (2020) oficiálně představena!

Tak už známe podobu čtyřdveřové corolly nové generace. Toyota možná překvapivě nečekala na autosalony v Los Angeles nebo Detroitu, ale ukázala novinku na čínské výstavě Guangzhou International Auto Show. Musím říci, že dle mého názoru jde o nejméně povedenou karosářskou verzi nástupce Aurisu, nelze přehlédnout nepoměr obrovské kabiny a krátké a nízké zádě, naznačující snahu o zachování vzhledu klasických sedanů namísto dnes populárních „kupé-siluet“, což možná u auta této velikosti není dnes úplně kompatibilní s požadavky na prostornost interiéru.

Není to rozhodně žádná tragédie, design je elegantní a stylisticky čistý, mohlo to dopadnout i mnohem hůř. 😉 Na druhou stranu rendery nezávislých designérů byly poněkud …slibnější. Každému se ale samozřejmě líbí něco jiného, pojďme k faktům. 🙂 Sedan měří 4640 mm na délku, 1780 mm na šířku a 1435 mm na výšku, přičemž rozvor činí 2700 mm. Velikost zavazdlového prostoru zatím nebyla oznámena, víme však, že zbylo místo pro zadní nápravu s nezávislým zavěšením. Čínská Corolla Sedan bude poháněna atmosférických dvoulitrem Dynamic Force nebo hybridem, v Americe dostanou 140koňovou osmnáctistovku, dvoulitr a hybrid, motory pro evropský trh nebyly zatím upřesněny ale zřejmě budou identické s nabídkou hatchbacku.

Interiér sedanu Corolla je identický s hatchbackem i variantou kombi, Toyota slibuje „novou úroveň konektivity“ i radost ze svezení i jízdy. Prodej Corolly Sedan modelového roku 2020 bude v Evropě zahájen na jaře příštího roku, tedy nedlouho po uvedení hatchbacku, potvrzeného na počátek 2019.

Jeden myslel na “Toyota Corolla Sedan (2020) oficiálně představena!

Komentáře nejsou povoleny.