Novinky

Honda má tuning pro HondaJet!

Už jste slyšeli o HondaJet Type R? 😉 Poté, co Honda na jaře představila tryskáč HondaJet Elite, přichází nyní s další novinkou v podobě APMG Performance Package. Zkratka znamená Advanced Performance Modification Group a je to nově zformovaná divize Honda Aircraft Company, zaměřená na vylepšování již vyrobených letounů. Jejich Performance Package, pokud jsem informaci správně pochopil, je určen pro existující hondajety s výjimkou již vyrobených HondaJet Elite, které již obdobné modifikace mají standardně.

Cílem paketu je udržovat i starší (no, starší, hondajet se prodává teprve tři roky 😉 ) bizjety Honda stále konkurenceschopné, protože bohatým majitelům záleží i na drobnostech a nikdo nechce slyšet, že kamarádův tryskáč už je prostě lepší. APMG Performance Package tedy umožňuje zvýšit vzletovou hmotnost o 45 kg, ke vzletu stačí letounu o 135 m kratší dráha a dolet se zvyšuje o cca 120 námořních mil (220 km). Paket zahrnuje také nejnovější verzi avioniky, to vše za rozumných 250 tisíc dolarů.

Honda Aircraft Company prodává každý měsíc 4-5 letadel, v současnosti jich brázdí oblohu už 97. Honda přitom plánuje velkou marketingovou kampaň s cílem představit potenciálním zákazníkům, kteří ještě neobjevili půvab vlastního tryskáče, s tím související příjemnosti. Do Japonska za tím účelem poputuje 10(!) strojů, což je dost nepoměr k tomu, že tam je zatím pouze 30 zákaznických letadel. Nově se také po absolvování všech certifikací Hondě otevírá indický trh.

Jeden myslel na “Honda má tuning pro HondaJet!

Komentáře nejsou povoleny.