Novinky

Nejhorší auta roku 2018 podle CR: v seznamu jsou i Japonci!

Příznivci japonských značek už si zvykli, že jejich oblíbenci obsazují pravidelně přední příčky všemožných studií, průzkumů a statistik. Ale občas se i něco nepovede a musíme umět spolknout i hořkou pilulku. V tomto případě tedy zejména fanoušci značek Mitsubishi a Nissan, jejichž zástupci se dostali do seznamu respektované nezávislé americké organizace Consumer Reports (CR) Automotive Turkeys of 2018.

Černý Petr jde za modelem Mitsubishi Mirage, které si za letošek odnáší titul „Worst Road-Test Score.“ CR sice oceňuje agresivně nastavenou cenovou politiku a dobrou spotřebu paliva, ale nadšení vyprchává při jízdě. Tříválcový motor trpí vibracemi, je hlučný a slabý. Tristní je také ovladatelnost a lacině působící kabina. Podle CR neexistuje rozumný důvod, proč si mirage koupit a za jeho cenu doporučuje pořídit spíš nějakou ojetinu.

Druhý zásek jde na vrub obřímu SUV Nissan Armada, jenž exceloval v disciplíně „Worst Fuel Economy“. Ačkoli CR letos testoval kdeco, nejžíznivější byla právě armada s naměřenou testovací spotřebou 20,2 l benzinu na 100 km. Nadšeni nebyli testeři ani špatnou ovladatelností tohoto mastodonta. Na druhou stranu alespoň chválí silný motor se sametovým projevem, tichou kabinu a schopností tahat přívěsy o hmotnosti až 3,9 tuny.

2 komentáře: „Nejhorší auta roku 2018 podle CR: v seznamu jsou i Japonci!

  • nahodou auta od Renaultu 😀 ze…?

    • Zrovna za tahle dvě auta bohužel Renault nemůže. 😉 Ale tak Armada je jen trošku žíznivá, Mirage má ten problém, že byl koncipovaný primárně pro rozvojové trhy.

Komentáře nejsou povoleny.