Novinky

Toyota Avalon TRD: pět metrů sportu

Toyota Avalon je jedna z nejdelších předokolek, jaké lze vůbec v současnosti koupit, má bez dvou centimetrů rovných pět metrů a filozofie modelu je jasná – je to (opravdu atraktivně zabalený) luxusní silniční koráb, určený ke zdolávání dlouhých cest po amerických highwayích. Ale někteří zákazníci přece jen mohou chtít ještě trochu více, ať už po stránce vzhledu nebo schopností. A ti si budou moci koncem příštího roku koupit Avalon TRD, jenž bude mít světovou premiéru už za týden na L.A. Auto Show a to společně s Camry TRD.

Divize Toyota Racing Development na avalon použila víceméně stejný recept jako na Camry. Bodykit, zahrnující nové nárazníky (ten zadní s difuzorem a výraznými koncovkami výfuku), nástavce prahů a křidélko na kufru navrhli v designcentru Calty, devatenáctipalcová kola TRD mají obě auta identická, stejně jako sportovní ladění interiéru s emblémy sportovní divize, pouze tam, kde má camry textilní vklady sedadel, byl u avalonu použitý luxusnější semiš.

I po technické stránce se tuning avalonu a camry víceméně shoduje, světlost auta šla o cca 13 mm dolů, máme tu sportovní tlumiče, 12,9″ brzdy s dvoupístkovými třmeny a výztuhy podvozku. U avalonu se však předpokládá, že majitelé luxusního sedanu přece jen budou vyznavači komfortnějšího svezení a auto tedy na rozdíl od camry má sériové pružiny i původní přední a zadní zkrutný stabilizátor. O sportovním výfuku již řeč byla a i v tomto případě zůstává bez úprav šestiválec V6 3.5 s výkonem 305 koní. Ani u jednoho z aut se kit TRD nedodává pro hybridní verzi, v Evropě se tedy vymazlené camry nedočkáme.

Jeden myslel na “Toyota Avalon TRD: pět metrů sportu

Komentáře nejsou povoleny.