Novinky

Honda už testuje Urban EV. Hodně se toho změnilo, ale…

V testovacím centru Hondy u Nürburgringu je teď zase pěkně živo. Ale neřve tam NSX ani Type R, vlastně tam neřve vůbec nic. 😉 Teď se testují vývojové prototypy sériového elektromobilu Urban EV, jenž bude možné objednávat už od příštího roku.

Honda byla velmi potěšena zájmem o koncept z loňského frankfurtského autosalonu a nechala se slyšet, že se vynasnaží do něj zasahovat jen co bude nezbytně nutné. Teď se dívám na špionážní snímky a musím říct, že plán úplně nevyšel.

Když se podíváte na špionážní fotky (musíte kliknout na odkaz, snímky jsou chráněny autorskými právy), uvidíte, že se autu dost zásadně změnily proporce – ponton i celé auto je vyšší, výřezy kol menší, kabina se směrem vzhůru zužuje, zatímco u konceptu byla střecha z čelního pohledu docela široká. Auto také zredukovalo výrazně vytažené blatníky a dveře, otevírající se proti směru jízdy. Místo nich má prototyp pár konvenčních dveří. Co kdyby někdo kritizoval nepraktičnost…

Z auta s vizáží hot-hatche se nám stalo čistokrevné městské auto. :-/ Na druhou stranu je však i přes maskování zřejmé, že to bude miláček. 😉 Auto sice nebude tak dravé jako koncept, ale o to roztomilejší. Kulaté světlomety byly zachovány, jen jsou menší a nezamračené, silueta auta zůstala víceméně stejná, uvidíme, jak bude nakonec vyřešen zadní sloupek, který byl na studii velmi povedený. Zadní hranaté světlomety nahradily kulaté, se směrovkami po obvodu. Jen mě trošku mrzí, že nevidím střešní okno, ale možná je jen schováno pod kamufláží.

Letmý pohled do interiéru ukazuje, že do určité míry bude zachován velkoplošný displej palubní desky a prototypy mají ještě jednu zajímavost – chybí jim zpětná zrcátka. Místo nich má elektromobil kamery, je tedy docela dobře možné, že je produkční auto dostane sériově. Pokud ne, budou zcela jistě za příplatek.

Možná finální podoba Hondy Urban EV by mohla být přibližně taková:

4 komentáře: „Honda už testuje Urban EV. Hodně se toho změnilo, ale…

  • treba se toho chyti aftermarket a budou dodavat novou masku se svetlama jako ma koncept apod.

    • Jo, to by nemuselo být úplně nereálné. 🙂 Když se to bude slušně prodávat, někdo by se toho mohl chopit.

  • Tá načrtnutá červená podoba vôbec nevyzerá zle. Aj keď sa od pôvodného konceptu líši, ešte stále je to krásne auto. Keby finálna podoba bola aspoň v tej miere, tak vďaka za to…

    • Myslím, že je to docela reálné, našel jsem to někde na netu a upravil v rámci svých skromných možností podle nejnovějších spy fotek. Původní koncept byl famózní, ale o konečnou verzi bych se nebál. Bude odhalená asi v březnu v Ženevě.

Komentáře nejsou povoleny.