Novinky

Mitsubishi Delica D:5 šestá generace oficiálně

Mitsubishi právě představilo novou, již šestou generaci velkoprostorového modelu Delica D:5. A nebyly by to tři diamanty, kdyby se jednalo o nějaké obyčejné MPV, jedná se crossover minivanu a SUV. Z velkoprostorové koncepce auto převzalo hranatý design a prostorný sedmimístný interiér, z SUV zase zvýšenou světlost, zkombinovanou s pohonem všech kol, disponující jak předokolkovým módem, tak režimem Lock. Je postaveno pravděpodobně na platformě modelu Outlander, ale nebylo to potvrzeno.

Nejvíce fascinující se na autě ale design. K jeho tvorbě z hliněné formy stačila designérům sekera 😀 – na karoserii nenajdete jediný oblý tvar, impozantní je zejména příď s šípovitými hlavními světlomety, integrovanými do obří masky chladiče, doplněná o masivní, vertikálně orientované denní LED. Ještě lépe vypadá čumák luxusnější verze Urban Gear se střídajícími se tenkými a silnějšími lamelami masky a ne-off-roadovou spodní částí nárazníku. Je to prostě boží krabice, ať se na ní díváte z kterékoli strany. 🙂

Interiér delicy působí hodně luxusním dojmem, pokud snad neholdujete hnědo-béžové barevné kombinaci, lze volit ještě z černé verze, zkombinované s modrými dekory. Řidič má k dispozici infotainment v tabletovém stylu, přístrojový štít je však analogový. K pohonu slouží výhradně turbodiesel o objemu 2,2 l s výkonem 172 koní točivým momentem 392 Nm, zkombinovaný s osmistupňovým automatem. Delica D:5 je skutečně impozantní vůz, ale určený bohužel pouze pro japonský trh.