Novinky

Lexus LC 500 Inspiration: žlutá je v kurzu

Lexus LC je auto, působívcí svým designem mezi ostatními konkurenčními kupé jako zjevení z jiného světa a automobilka se nebojí jeho vzhled ještě podpořit dostatečně křiklavými laky. A jak je vidět, Japonci si zvlášť oblíbili žlutou. V Evropě si můžete koupit LC Yellow Edition se speciálním žluto-zlatým lakem Vibrant Flare Yellow, v Americe mají zase LC 500 Inspiration.

Lexus tuhle verzi sice představil už letos v létě na výstavě automobilové krásy v Pebble Beach, ale úplně jsem na ni zapomněl. Naštěstí se pro osvěžení paměti znova ukázal přednedávnem na SEMA v Las Vegas. Rozdílů oproti evropské verzi není mnoho, ale i kdyby byla obě auta nakrásně stejná, jen ty nové fotky stojí za to. 😉

Tím hlavním je, že zatímco v Evropě lze žluťáka běžně koupit, v USA zůstává (zatím) stále jen konceptem. Jinak má identickou černou karbonovou střechu a zadní spoiler, ale odlišný design tmavých 21″ kol. Druhý rozdíl najdeme v interiéru, zatímco evropská verze má klasicky světlé sloupky karoserie a stropnici, LX Inspiration má obojí vyvedeno v černé alcantaře.