Novinky

Lexus vyvíjí superSUV LQ F s výkonem supersportů!

Je to marné, sportovní auta dneska lidi moc nezajímají a mám takový pocit, že s příchodem stále přísnějších emisních limitů je budou zajímat stále méně a méně, jak se budou vytrácet emoce, které takový druh automobilů vždy zajišťoval. Ale po výkonu a drtivé akceleraci řidiči touží stále, jinak by se tak dobře neprodávaly nesmysly, jako je BMW X6 M. A vidí to i Lexus, který přemýšlí, jak na sebe zase strhnout pozornost.

Naposled se mu to povedlo v roce 2010 s 560koňovým supersportem LFA, vybaveným famózním atmosférickým V10, teď by to ale zase chtělo něco nového. A to něco by podle japonského autowebu Spyder7 mělo být superSUV! Lexus chce postavit auto, které by dokázalo porazit i 650koňové Lamborghini Urus, nejbrutálnější crossover současnosti. K tomu mu dopomůže motor V8 4.0 twin-turbo z připravovaného sportovního kupé LC F, vyladěný na výkon přes 660 koní!

SuperSUV, nebo spíše supercrossover Lexus bude vycházet z konceptu LF-1 Limitless a měl by nést kódové označení LQ. Nepůjde přitom o samostatný model, ale de facto o verzi LQ F, tedy top model chystané luxusní řady LQ. Ta bude standardně poháněna hybridním ústrojím, tvořeným motorem V6 3.5 twin-turbo a dvěma elektromotory o celkovém výkonu kolem 430 koní.  Ačkoli by mělo být LQ F podobně rychlé jako urus, bude stát o cca 1,5 milionu méně. Lexus LQ F by měl být představen v roce 2020 a do prodeje půjde asi následující rok.