Novinky

Lexus LX Inspiration Series: nenápadná elegance

Lexus na L.A. Auto Show přivezl jen jednu novinku – velké SUV LX (odvozené od Toyoty Land Cruiser V8) ve verzi Inspiration Series. Japonská značka začíná toto označnení používat poměrně často, je tedy možné, že se z něj do budoucna stane pevná součást nabídky Lexusu, minimálně tedy na americkém trhu.

Jak se vůz liší od běžných LX 570? Je lakován v barvě Black Onyx, s níž jsou sladěná 21palcová kola se zajímavým designem paprsků a nesmí pochopitelně chybět zatmavené přední světlomety i zadní svítilny. Celý tmavý paket pak završují boční okna a tmavý chrom na bocích i masce chladiče.

S černotou venku příjemně kontrastuje luxusní semi-aniline kůže Moonlight White na sedadlech a výplních dveří, vše ostatní je v kabině takéž černé, sloupky s stopnici nevyjímaje. Součástí paketu je mimo jiné infotainment pro zadní sedadla, devatenáctireproduktorový(!) audiosystém Mark Levinson, vyhřívaná a ventilovaná přední i zadní sedadla a klimatizace nastavitelná pro každé sedadlo zvlášť.

Motor V8 5.7 zůstává na svém – má 389 koní a 546 Nm a osmistupňový automat. Pokud jde o cenu, Lexus se toho nebojí a dokázal ji posunout za hranici 100 tisíc dolarů. S částkou  $100.420 je o 14.600 dolarů dražší, než základní LX 570.