Novinky

Nissan Murano (2019): především změny vzhledu

Nissan ukázal na autosalonu v Los Angeles modernizovaný model Murano MY2019 a nebojte, není to jeden z těch neviditelných faceliftů. Provedné změny zajistí jeho okamžitou rozpoznatelnost oproti dosavadní verzi. Facelift přinesl nový přední nárazník s trojúhelníkovými domečky mlhovek a modifikovaným stříbrným spoilerem, nová je ale i maska s voštinovým výpletem a její černý lem. Pozměněny byly i denní LED a design krycích skel zadních svítilen.

Karoserii lze nové pořídit v barvách Sunset Drift Chromaflair, Mocha Almond Pearl a Deep Blue Pearl. Pokud jde o interiér, v top verzi Platinum se objevila semi-aniline kůže s diamantově prošívanými středy a kontrastním pipingem. Společnost jí bude dělat luxusně působící obložení dark-wood. Nižší specifikace už logicky nejsou tak vymazlené, ale i tak se objevují nové dekory, vylepšená navigace v rámci NissanConnect s 3D a satelitním zobrazováním. Nejnovějších verzí se dostalo též bezpečnostním asistentům.

Pohon zůstává při starém, benzinový motor V6 3.5 má 263 koní a 325 Nm a je kombinován s CVT Xtronic a pohonem předních nebo všech čtyř kol. V USA jde do prodeje už v prosinci.