Novinky

Seiko Astron: speciální edice hodinek věnovaná Hondě NSX

I v éře chytrých telefonů stále platí, že řidič auta by měl mít na zápěstí hodinky. A ne nějaké plastové metrosexuální smartwatch, ale poctivé chronometry z kovu (popřípadě kovaného karbonu 😉 ), ideálně s kulatými sčítači a tachymetrem po obvodu číselníku. A případná spřízněnost s nějakou automobilkou určitě neublíží. 😉 Japonská hodinářská firma Seiko a Honda už v minulosti spolupracovaly, v éře „Earth Dreams“ formule 1 bez sponzorských emblémů na karoserii monopostu, který hnal své soupeře na tratích daleko před sebou. Díky tomu vzniklo v rámci řady hodinek Seiko Sportura několik edic hodinek Honda Racing F1 Team za docela snesitelné peníze.

Nyní se Seiko s Hondou opět spojilo a připravilo speciální edici hodinek Seiko Astron, inspirovaných supersportem NSX. Základem je technika řady Astron, což znamená, že je quartzový kalibr hodinek řízen GPS signálem a napájen slunečním zářením. Takže dokud kolem země létají satelity a svítí slunce, hodinky se nezpozdí ani nepředběhnou ani o sekundu. 😉 A tato vyspělá hodinářská technika je zkombinována se spoustou detailů, evokujících supersportovní Hondu NSX. Přitom ale nikde do okolí nekřičí obří nápisy Honda nebo NSX, které by hodinky degradovaly na propagační předmět z letáku.

Na číselníku je motiv včelích pláství z masky chladiče NSX, na tachymetru najdete místo klasické třístovky údaj 308, což je maximální rychlost NSX, korunka má tvar, inspirovaný palubním ovladačem IDS (Integrated Dynamics System) a kód CMH náleží letišti John Glenn Columbus International Airport, odkud je to nejblíž do továrny Honda Performance Manufacturing Centre, kde se NSX vyrábí. Černo-červený kožený řemínek zase odkazuje na jednu z možných barevných kombinací interiéru.

Dýnko hodinek je stylizováno do designu příplatkových kol Interwoven a nachází se zde také (jediné) logo NSX, společně s pořadovým číslem limitované tisícikusové edice. Pouzdro hodinek je vyrobeno z titanu, lesklé díly mají titankarbidový povrch. Řada Astron od Seika už patří do vyšší cenové kategorie, takže nepřekvapí, že cena v Japonsku činí 300.000 jenů, což je v přepočtu 60 tisíc korun. Reálně se však ceny u překupní… pardon, obchodníků pohybují nad 90 tisíci korunami.

6 komentářů: „Seiko Astron: speciální edice hodinek věnovaná Hondě NSX

  • Nádherné… idem si pozrieť účet…

  • Nevypadá to špatně, ale bohužel Astron celkově jde zcela mimo mě. Díval jsem se na ně mockrát, různé edice, barvy a já nevím co ještě, ale vždycky mi to přijde jak nějaký G-shocky za pět litrů…

    Škoda, že se před lety neujala Ananta, to byl dle mého famózní japonský styl, který by i pro účel NSX limitky byl naprosto skvělý. Holt život je boj.

    • V ruce jsem je sice neměl, ale nepůsobí to na mě úplně laciným dojmem, spíš to není zrovna můj styl. A Seiko umí i lépe, o tom žádná.
      Řady Ananta je škoda, byl to krásný styl. Řekl bych, že jí zabila cena.

Komentáře nejsou povoleny.