Novinky

Toyota Harrier Progress Style Blueish: když nemít na Lexus nevadí

Toyota nesdílí se svojí luxusní značkou Lexus mnoho modelů, což je samozřejmě dobře. Tedy dobře pro Lexus, jenž se může jasněji profilovat jako samostatná značka. Jedním z mála aut, které mají obě značky společné, je Lexus RX, jenž se v Japonsku (a dalších trzích jihovýchodní Asie) prodává ve výrazně pozměněné formě také jako Toyota Harrier.

 

A tohle midsize SUV je nyní k dostání v nové sympatické speciální edici Harrier Progress “Style Blueish”. Tedy ony to jsou vlastně edice dvě, ta druhá se jmenuje Progress “Metal and Leather Package – Style Blueish,” ale základ je stejný, jak prozrazuje dodatek, rozdíly jsou v použití koženého, respektive polokoženého čalounění, kde se nachází ten extra „metal“ se mi však zjistit nepodařilo. 😉

Ale k tomu, co mají společné: zatmavené přední světlomety, černo-stříbrná 18palcová kola, černé ochrany dveří a tmavý chrom na masce chladiče. To vš v kombinaci s laky karoserie Black Mica nebo Sparkling Black Pearl Crystal Shine.

Interiér je pak opravdu Blueish. Modré je látkové čalounění sedadel, dekory ve dveřích, dřevěné obložení dveřních výplní a středového panelu, plus ambientní podsvícení kabiny.

Style Blueish lze mít se všemi motorizacemi standarního harrieru, počínaje 151k atmosférickým dvoulitrem s CVT, přes 152k hybrid THS II až po 231k dvoulitrový turbomotor se šestistupňovým automatem. Limitka se prodává pouze ve verzích s pohonem předních nebo všech kol s výjimkou hybridu, jenž je výhradně čtyřkolka.