Novinky

Nissan Juke: nová generace až v létě

Nissan měl původně ukázat novou generaci crossoveru Juke někdy koncem letošního roku. Ale nestalo se tak. Důvody nejsou známy, nicméně nejnovější informace posouvají premiéru na léto 2019. 

Novinka vyjede na alianční platformě CFM-B, která umožní použít nejnovější generace benzinových motorů i hybridních systémů. O paletě pohonných jednotek můžeme zatím jen spekulovat, obejvují se dokonce teorie, že by se ještě mohl dostal turbodiesel 1.5 dCi. Pro nás je spíš zajímavější informace, že by se mělo opět počítat i se 180koňovým turbobenzinem.

Pokud jde o design, Juke by měl mít opět výstřední tvary, před časem se hovořilo o tom, že ještě radikálnější, než doposud, nyní se infromace zjemňují na „hranatý a méně mainstreamový“. Výrazným zlepšením by měl projít interiér, kde se počítá s kvalitnějšími materiály a bude i více prostoru na zadních sedadlech. Měla by se také rozšířit nabídka individualizačních doplňků.

Před premiérou produkčního modelu se v první polovině příštího roku můžeme těšit na koncept, naznačující jeho design. Tak zřejmě v březnu v Ženevě…