Novinky

Honda S2000 za cenu NSX? I to už je dnes možné…

Neříkejte, že jste to nikdy nezkoušeli – jít na některý z velkých inzertních automobilových portálů a hledat ceny ojetých supersportů. Vždyť kdo by nechtěl mít v garáži „japonské ferrari“ Hondu NSX? Není přitom zase tak těžké zjistit, že k jeho pořízení potřebujete, aby byla alespoň nějaká možnost výběru, minimálně 60 tisíc euro, tedy cca 1,6 milionu korun. Ale spíš víc…

Není to málo, ale NSX je prostě ikona a její cena bude i nadále růst. Ale dali byste obdobnou sumu za roadster Honda S2000 (AP2)? V USA byl přes eBay na prodej exemplář z limitované edice Club Racer, za kterou majitel požadoval astronomických 79 tisíc dolarů, tedy zhruba 1,8 milionu korun! Nakonec tedy slevil na 75 tisíc, tedy něco přes 1,7 milionu korun, ale i to je docela slušná nálož.

Že už vám Honda S2000 CR (Club Racer) nic neříká? Je pravda, že tahle edice nebyla zrovna masovka. Byla určena pouze pro USA a vyrobilo se jich pouze 699 kusů, přičemž jen 200 exemplářů ve specifické barvě Apex Blue Pearl. Club Racer neměl obdobu dokonce ani v Japonsku a šlo o nejvíce hardcore model, jaký Honda na bázi S2000 udělala.

Podrobnosti najdete po kliknutí na odkaz výše, jen v krátkosti připomenu, že auto bylo odlehčené o 45 kg mimo jiné i díky odstranění elektricky ovládané plátěné střechy, tím ale úpravy teprve začínaly. Prodávaný exemplář z roku 2008 měl navíc najeto pouhých 6413 km. 

4 komentáře: „Honda S2000 za cenu NSX? I to už je dnes možné…

  • Chtel jsem pro nej pred lety do Spanelska, presne tohle modry. Bohuzel, bylo pryc jeste ten den, co to dali na mobile.de. Krasnej kousek.

    • Mě by štvalo, že kdybych vyjel bez hardtopu, mohl bych zmoknout. Ale jinak by to mohlo být fajn. 🙂

      • Popravde ani nevim, jestli jsem si to uvedomoval, spis ne:-) Bylo jak zjeveni to v Evrope videt na prodej, snad tehdy 2-3 roky stary. Ale holt smula. To nebyla kara na vylety, kde nevis, jak bude, to byl zavodak, kde s hardtopem nahanis setinky 🙂

        • Do Brna optimální 🙂

Komentáře nejsou povoleny.