Novinky

Daihatsu Copen Coupe: limitka doplní roadster

Daihatsu v roce 2016 na Tokyo Auto Salon představilo studii Cerro, což byla kupé verze roadsteru Copen a reakce zákazníků prý byly velmi příznivé. Uplynuly dva roky a máme tu sériovou verzi kei mini-kupé, odvozeného právě od otevřeného copenu.

Copen Coupe, nachystaný na TAS 2019, není jen roadster s pevně přidělaným střešním dílem, designéři změnili tvar střechy, která má nyní pozvolněji klesající, elegantnější zadní část. Ačkoli jsem kabrioleťák, musím uznat, že se přestavba podařila.

Nová střecha je z CFRP a na přání může mít dokonce skleněné střešní okno. Vzhledem k absenci skládací konstrukce bude kupé zřejmě lehčí, detaily ale zatím nejsou známy. Auto vznikne pouze ve dvousetkusové sérii, jednou tedy půjde určitě o vyhledávaný sběratelský kousek.

Pozměněný design doplňují kovaná kola BBS, kožený volant Momo a plaketa s pořadovým číslem série na středové konzoli. Připlatit lze za sportovní podvozek HKS a tlumič výfuku, motor, dostupný s manuálem nebo CVT s pádlovým řazením, zůstává na povolených 64 koních.