Novinky

Toyota Prius: TRD verze pro facelift

Toyota Prius modelového roku 2019 ukázaná poprvé prostřednictvím čtyřkolkové verze AWD-e, se po vizuální stránce drží hodně při zdi, což je ale na druhou stranu dobrá zpráva pro aftermarket. A na Tokyo Auto Salon ukáže za dva týdny svůj tuning modernizovaného priusu tovární divize Toyota Racing Development (TRD).

Auto dostalo výrazný přední lip, aerodynamické prvky předního nárazníku, nástavce prahů a dvě verze modifikovaného zadního nárazníku s difuzorem. Výfuk může mít laděný koncový díl s dvojitou koncovkou, zpětná zrcátka s aerodynamickými kryty, k dispozici je též aerodynamický prvek nad zadním oknem, ale třeba i karbonové vložky misek pod dveřními klikami nebo ozdobná lišta kolem zadního loga. K dispozici jsou také velikosti kol od 15 do 18 palců.

Mimo dalších pár drobností má TRD něco i pro interiér – startovací tlačítko TRD, ozdobnou ochrannou lištu nakládací hrany kufru, sluneční clonu a skládací látkovou přepravku do zavazadlového prostoru. 😉 Ale aby se neřeklo, v nabídce jsou i výztuhy spodní části karoserie a aktivní zadní stabilizátory, obojí s cílem zlepšit stabilitu auta a tím jízdní vlastnosti. Nabídka je bohužel určena pouze pro japonský trh.