Novinky

Honda Civic Shuttle: 1000 koní od Bisimoto

Americká firma Bisimoto, proslulá svými extrémními úpravami motorů, už se stala takovým pojmem, že se nejen těší tovární podpoře automobilek Honda a Hyundai, ale její loga se objevují i na autíčkách Hot-Wheels. Nejnověji Bisi Ezerioha upravil Hondu Civic Shuttle, MPV na bázi čtvrté generace (EF) civicu. Po bestiální Hondě Odyssey, která se dokonce stala jedním ze sběratelských modelů HW, je tu nyní další krutopřísný family car. 😀

Auto dostalo motor Honda K24, doplněný turbodmychadlem, Bisiho oblíbená pohonná jednotka, jejíž výhodou jsou svody, integrované do bloku, což zajišťuje nejkratší možnou cestu spalin k turbodmychadlu a tím pádem rychlou odezvu turbíny. Jinak ale samozřejmě z původního motoru moc nezbylo, nové jsou ojnice, písty, vačky a další díly, samotná dva-čtyřka má také snížený zdvih kvůli lepšímu chování ve vysokých otáčkách.

Shuttle byl navržen jako čtyřkolka, čehož Ezerioha využil a auto vybavil vylepšeným pohonem všech kol se zesíleným zadním diferenciálem z CR-V a sekvenční převodovkou Quaife, aby bylo možné sílu motoru, činící přes 1000 koní, efektivně přenést na silnici. Měkká karoserie dostala vnitřní rám podle specifikací NHRA, závodní volant Momo, displej místo původního přístrojového štítu a kožené čalounění s károvaným prošíváním.

Jeden myslel na “Honda Civic Shuttle: 1000 koní od Bisimoto

  • neni tehle vytvor uz x let stary? nebo urcite mel uz upravenej shuttle, tusim i modrej byl.

Komentáře nejsou povoleny.