Novinky

Toyota Corolla GRMN: všichni ji chtějí, ale…

O sportovní verzi nové generace Toyoty Corolla se mluví prakticky od chvíle, co se auto představilo a ukázalo se, že to je snad nejlépe vypadající kompakt značky v celé její historii. Sama automobilka, potěšena pozitivním přijetím auta, sice oficiálně sportovní verzi nepotvrdila, ale ani nevyvrátila a všemožně naznačuje, že se myšlenkou na ní vážně zabývá. Tak to bude asi pravda. 😉

Šéf vývoje supry Tetsuya Tada patří k nejaktivnějším propagátorům myšlenky sportovní Corolly Gazoo a zastoupení značky v jednotlivých zemích také tlačí na to, aby se auto ukázalo co nejdříve, ale Tada v posledním rozhovoru pro australský web carsales řekl, že nemůže zaručit, že ostrá corolla bude příštím projektem Gazoo Racing.

Různé země mají podle něj různé požadavky a je možné, že se po supře Gazoo zaměří na jiný model a corolla přijde na řadu až následně. Ale bez ohledu na načasování si je Toyota podle Tady vědoma toho, že musí zaútočit na ty nejlepší na trhu, zdráhá se však upřesnit, zda Corolla GR/GRMN půjde po mainstreamových hot-hatchích jako je Golf GTI, Focus ST nebo Hyundai i30 N nebo po těch extrémnějších, reprezentovaných Hondou Civic Type R. Toyota si také ještě v tuto chvíli není jistá, jestli postavit klasický čtyřválcový hot-hatch nebo jít cestou inovací a udělat první kompaktní hot-hybrid.

Ostrá corolla se objeví nejspíš až po roce 2020, do té doby ale můžeme sledovat v akci alespoň závodní speciály, jako je třeba Corolla BTCC nebo přemýšlet, jak by asi mohla vypadat.