Novinky

Nissan GT-R Key Fob Concept: klíček pro příští desetiletí

Do aut nám proniká stále více a více moderních technologií, kde jsou ty časy, kdy vrcholem byla vestavěná GPS navigace. Dnes je to samá konektivita, infotainment, asistent toho či onoho a samotné řízení ustupuje do pozadí. Ale není všechno jen opruz, některé vymoženosti jsou i příjemné.

Patřil by mezi ně i chytrý klíček pro Nissan GT-R, který (musím říci bohužel…) nepochází od Nissanu, ale nezávislé firmy Square Circle Media. Ta (víceméně 😉 ) ponechala aktuálnímu klíčku jeho původní tvar, ale jinak jej změnila k nepoznání. Jeho přední stranu tvoří dotykový displej, což umožňuje rozšíření jeho funkcí na mnohem víc, než prostě odemykání a zamykání.

V první řadě klíč signalizuje, jestli je auto zamčeno a chráněno alarmem, umí ale také na dálku nastartovat a připravit tak uvnitř v zimě či parném létě příjemnou teplotu. Klíček však také ví, kolik auto ještě ujede na nádrž, zná hladinu oleje, termín nejbližšího servisu atakdále. Klíč prostě může ukazovat prakticky libovoné informace z palubních systémů auta.

Mimo to má i tři fyzické knoflíky pro zamykání, otevírání kufru a spuštění klaksonu. Krásná hračka, co říkáte? Co na tom, že stejné funkce dnes mají třeba mobilní aplikace elektromobilů nebo rozhraní MercedesMe, do doby, než chytrý telefon (nebo hodinky) zcela nahradí dálkové centrály by šlo o docela dobrý antistres, zvlášť pokud by to třeba ještě přehrávalo videa a telemetrická data z okruhu. 😉

Jeden myslel na “Nissan GT-R Key Fob Concept: klíček pro příští desetiletí

  • je to hezky, ale zas dalsi vec, co budes co par dnu nabijet nekde v nabijecce

Komentáře nejsou povoleny.