Novinky

3500 Nissanů pluje na opuštěné lodi Pacifikem!

Uprostřed Tichého oceánu právě pluje loď bez posádky, vezoucí náklad cca 3500 vozů značky Nissan (a dost možná i dalších značek). V Bludného Holanďana se proměnila nákladní loď Sincerity Ace rejdařství Shoei Kisen Kaisha, která vezla náklad z japonských přístavů Yokohama a Kanda na Havaj a do USA.

Na 198 m dlouhé nákladní lodi vypukl silný požár, jenž donutil 21člennou posádku k evakuaci, jeden z těchto lodníků je pohřešován a další čtyři zřejmě zahynuli. Vzhledem ke vzdálenosti lodi od pevniny došlo pouze k záchraně posádky a loď byla ponechána svému osudu.

Její současná poloha ani stav není znám, ale měla by se v tuto chvíli nacházet zhruba 1800 mil severozápadně od havajského ostrova Oahu. Ani kondice nákladu není v tuto chvíli známa, je však velmi pravděpodobné, že byl požárem zcela zničen.

Zajímalo by mě, jak se bude záchrana opuštěné a zničené lodě takových rozměrů, nacházejících se uprostřed oceánu, řešit, Automotive News, jenž zprávu přinesl, se k tomuto tématu bohužel nevyjadřuje…

2 komentáře: „3500 Nissanů pluje na opuštěné lodi Pacifikem!

  • to jsem zvedav, jestli se nekde vynori fotky, az to nekde nekdo najde.

    • V tomhle množství by měl slušnou cenu i jen samotný šrot 😀

Komentáře nejsou povoleny.